Categories Uncategorized

Kuinka flipperikoneet toimivat.

Kaikki maailmassa ovat olleet pakkomielle hopeapallon hyppimisestä pöydän yli, lyömiseen maaliin ja ramppeihin lentää sen jälkeen, kun Gottlieb debytoi Humpty Dumptyssa vuonna 1947. Flipperipöytiin on viimeisten viiden vuoden aikana tehty lukuisia innovaatioita uusien pelaajien houkuttelemiseksi. säilyttäen pelin alkuperäiset tavoitteet: ansaitse pisteitä ja estä flipperi putoamasta viemäriin.

Laita asiat liikkeelle

Pelin elektroniikan säilytyksen lisäksi pöydän taustalasi toimii potentiaalisia pelaajia houkuttelevana taideteoksena. Lasin takana oleva keskusohjainkortti ohjaa pöydän elektronisia puskureita ja läppäjä. ROM-siru, joka on samanlainen kuin tietokoneen emolevy, sisältää kaiken pelin datan.

Johdot ohjauskortista koneen muuhun osaan voivat olla yli puoli mailia (0,8 kilometriä) pitkiä. Räpät, puskurit, maalit ja rampit kommunikoivat emolevyn kanssa näiden kaapeleiden kautta.

Takalaatikossa on tyypillisesti kaksi muuta elektronista komponenttia. Taustalasista löytyy näyttötaulut, joiden matriisiresoluutio on joko 128×32 tai 192×64 pikseliä. Pisteet ja vinkit sen parantamiseen sekä mahdollisuus voittaa ilmainen peli näkyvät tällä näytöllä pelaajan eduksi. Lisäksi pistematriisinäytössä on 1990-luvun alusta lähtien ollut kaiuttimet molemmilla puolilla. Digitaalisissa flipperiäänissä on nyt musiikkikappaleita pelin toimintaan.

Pelaajien houkuttelemisen lisäksi backboxilla on toissijainen tehtävä. Jokaisen pelin taustalasitaide on erityisesti suunniteltu houkuttelemaan pelaaja pelaamaan kyseisellä koneella mieluummin kuin millään muulla pelihallissa. Keräilijät ovat maksaneet jopa 20 000 dollaria ainutlaatuisista taustalasimaalauksista, jotka ovat usein ammattitaiteilijan töitä. Pistematriisinäyttöjä hyödynnetään taiteen lisäksi pelaajien houkuttelemiseen. Koneen teeman mukaiseksi näytölle tehdään yksityiskohtaisia ​​animaatioita.

Pelikenttä

Pinball-pelikentälle on levitetty monia maali- ja viimeistelykerroksia, jotta se antaa sille ainutlaatuisen ilmeen. 6-7 asteen kulma pelaajaa kohti antaa pallolle juuri sen verran vetovoimaa, että se ajaa sen esteiden yli. Ruuveilla ja liimalla kiinnitetään pelikentän puskurit, rampit ja räpylät. Jokainen lohko ja maali on kiinnitetty pääohjainkorttiin taustalasin alueella, jotta tietokone tietää missä pallo on kulloinkin ja reagoi asianmukaisesti antamalla pisteitä tai käynnistämällä erikoistoimintoja.

Hyvitys myönnetään tietokoneelle heti, kun asetat kolikot kolikkoaukkoon. Merkkivalo vilkkuu ”Paina Start”, kun olet tallettanut tarvittavan määrän krediittejä. Vasemmalla etupuolella on pieni käynnistyspainike, joka on suunnilleen räpyläpainikkeiden kokoinen.

Epäilevä pallo laukaistaan ​​avaruuteen juuri ennen mäntää heti, kun se vapautetaan kourustaan ​​painamalla käynnistyspainiketta. Männän vetäminen taaksepäin ja poistaminen voi silti olla tarpeen joissakin koneissa. Kuitenkin monissa myöhemmissä laitteissa pallo laukaistaan ​​painamalla nappia tai muuta teemamekanismia. Pallon takana oleva solenoidi laukeaa, kun se saa virtaa ja potkaisee sen peliin. Kun pallo putoaa pöydältä tai pelaaja saa monipallon, solenoidi kiinnitetään tietokoneeseen, jotta toinen pallo voidaan heittää pelikentälle ilman, että pelaajan tarvitsee tehdä mitään.

About Author